Calorii fructe

Pentru că iubim fructele și gemurile delicioase din fructe, îți prezentăm și informații utile despre acestea – aportul lor de proteine, grăsimi şi carbohidrați. Îți prezentăm totul despre calorii fructe.

Majoritatea dietelor conțin fructe. Dar, în ciuda a ceea ce ai putea crede, multe dintre acestea au mai multe calorii decât te-ai aștepta. Din această cauză, un tabel al proteinelor și grăsimilor este extrem de relevant și util dacă ești persoană care îți dorește o schimbare în regimul alimentar. Află din tabelul de mai jos date surprinzătoare despre afine și coacăze, despre guave și avocado. Descoperă adevărul despre calorii fructe și cum îți poți îmbunătăți greutatea.

Fructele proaspete sunt o bogată sursă de vitaminele C, B, PP, beta-carotenă, elemente minerale şi fibre alimentare. Fructele cele mai bogate în fibre alimentare sunt lămâile, perele, căpşunile, vişinele şi cireşele, de aceea sunt recomandate în dieta cu fibră alimentară.

Atenție, însă, la gemurile de fructe, care îți pot rezerva surprize când vine vorba de numărul de calorii fructe.

CÂTE CALORII SUNT ÎN FRUCTE

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi  (g)
Afine 100 g 43 0,7 0,5 8,0
Afine 100 g 33 0,8 0,5 8,3
Afine americane 100 g 35 1,0 0,0 7,0
Afine (gem cu cantitate redusă de zahăr) 100 g 153 0,3 0,2 38,2
Agrişe 100 g 41 0,8 0,2 11,8
Ananas (gem cu cantitate redusă de zahăr) 100 g 157 0,2 0,1 38,6
Ananas 100 g 54 0,4 0,2 13,6
Ananas, felii în sirop 100 g 84 0,4 0,1 21,0
Avocado 100 g 160 2,0 15,3 7,4
Banane 100 g 95 1,0 0,3 23,5
Caise 100 g 47 0,9 0,2 11,9
Caise (gem îndulcit) 100 g 265 0,5 0,0 68,8
Căpşuni 100 g 28 0,7 0,4 7,2
Cireşe 100 g 61 1,0 0,3 14,6
Coacăze negre 100 g 35 1,3 0,2 14,9
Coacăze negre (gem cu cantitate redusă de zahăr) 100 g 152 0,5 0,1 39,6
Coacăze negre (gem cu cantitate ridicată de zahăr) 100 g 251 0,5 0,1 63,9
Coacăze 100 g 33 1,0 0,2 13,1
Coacăze roşii 100 g 31 1,1 0,2 13,8
Corcoduşe 100 g 27 0,2 0,0 6,4
Dude 100 g 50 0,7 0,0 12,0
Dulceaţă de căpşuni 100 g 271 0,3 0,0 70,9
Dulceaţă de gutui 100 g 263 0,4 0,0 68,7
Dulceaţă de mandarine 100 g 278 0,7 0,0 72,3
Dulceaţă de mere 100 g 254 0,4 0,0 66,2
Dulceaţă de pere 100 g 271 0,4 0,0 70,9
Dulceaţă de piersici 100 g 248 0,5 0,0 64,3
Dulceaţă de prune 100 g 281 0,4 0,0 73,4
Dulceaţă de scoruşe negre 100 g 246 0,4 0,0 63,8
Dulceaţă de zmeură 100 g 275 0,6 0,0 71,2
Fructe de cătină 100 g 52 0,9 2,5 5,0
Fructe kaki 100 g 53 0,5 0,0 13,2
Gem de caise cu cantitate redusă de zahăr 100 g 157 0,4 0,1 38,8
Gem de căpşuni cu cantitate mare de zahăr 100 g 252 0,3 0,2 62,3
Gem de căpşuni cu cantitate redusă de zahăr 100 g 153 0,3 0,2 37,8
Gem de portocale cu cantitate redusă de zahăr 100 g 159 0,3 0,1 39,2
Gem de prune cu cantitate mare de zahăr 100 g 251 0,3 0,1 62,1
Gem de prune cu cantitate redusă de zahăr 100 g 153 0,3 0,1 37,9
Gem de vişine cu cantitate mare de zahăr 100 g 252 0,4 0,2 61,7
Gem de vişine cu cantitate redusă de zahăr 100 g 154 0,4 0,2 37,8
Grepfrut 100 g 36 0,6 0,2 9,8
Guave 100 g 57 0,8 0,0 0,6
Gutui 100 g 40 0,6 0,5 7,9
Harbuz 100 g 36 0,6 0,1 8,4
Kiwi 100 g 56 0,9 0,5 13,9
Kiwi (gem cu cantitate redusă de zahăr) 100 g 154 0,4 0,2 37,8
Lămâi 100 g 36 0,8 0,3 9,5
Măceşe 100 g 51 1,6 0,0 10,0
Mandarine 100 g 42 0,6 0,2 11,2
Mandarine (gem uşor îndulcit) 100 g 259 0,3 0,0 67,8
Mango 100 g 67 0,5 0,3 11,5
Marmeladă de mere 100 g 250 0,4 0,0 65,3
Marmeladă de prune 100 g 218 1,0 0,2 53,0
Mere 100 g 46 0,4 0,4 12,1
Mure 100 g 31 2,0 0,0 4,4
Mure 100 g 45 0,8 0,6 12,2
Mure (mur pitic) 100 g 28 0,8 0,0 6,0
Nectarine 100 g 48 0,9 0,2 11,8
Papaya 100 g 48 0,6 0,1 9,2
Pepene galben 100 g 36 0,9 0,3 8,4
Pere 100 g 54 0,6 0,2 14,4
Piersici 100 g 46 1,0 0,2 11,9
Piersici în sirop 100 g 73 0,4 0,1 18,2
Piersici (gem cu cantitate redusă de zahăr) 100 g 155 0,5 0,1 38,3
Portocale 100 g 44 0,9 0,2 11,3
Prune 100 g 45 0,6 0,2 11,7
Răchiţele 100 g 26 0,5 0,0 3,8
Rodii 100 g 52 0,9 0,0 11,2
Scoruşe 100 g 46 1,4 0,1 8,6
Scoruşe negre 100 g 52 1,5 0,1 10,9
Smochine 100 g 49 0,7 0,2 11,2
Struguri 100 g 69 0,5 0,2 17,6
Vişine 100 g 47 0,9 0,4 10,9
Zmeură 100 g 29 1,3 0,3 12,0